Google+

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Καταρράκτης Κρεμαστός, Σαμοθράκη

Η κατάβαση ενός τέτοιου καταρράκτη σε συνδυασμό με το μονοπάτι για να φτάσει κάποιος εκεί αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία.
Πρόσβαση: Ξεκινάμε λίγο μετά την παραλία της Παχιάς Άμμου και έπειτα από μία ώρα σε απότομο μονοπάτι φτάνουμε στην όμορφη παραλία του Βάτου, όπου εκεί καταλήγει και το ομώνυμο φαράγγι. Διασχίζοντας όλη την παραλία συνεχίζουμε για άλλες 2 ώρες στην άγρια και απόκρημνη Νότια πλευρά του νησιού. Το τοπίο εντελώς διαφορετικό: Γκρεμοί, χαρακωμένες πλαγιές, χαμηλή βλάστηση και παράξενοι γεωλογικοί σχηματισμοί από τη μία, απέραντο γαλάζιο από την άλλη. Αφού τραβερσάρουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Νοτίου πλευράς φτάνουμε στην αρχή του Κρεμαστού στα 300μ υψόμετρο.
Κατάβαση: Ο Κρεμαστός παρουσιάζει απανωτές καταβάσεις με αποκορύφωση το τελευταίο κομμάτι όπου η καθετότητα και τα μέτρα αυξάνονται απότομα..Το τελευταίο ραπέλ καταλήγει στη θάλασσα. Η επιστροφή στην Παχιά Άμμο γίνεται με βάρκα.
Το συνολικό ύψος του καταρράκτη είναι 180 μέτρα, ενώ η μεγαλύτερη κατάβαση στα 80, με μία αλλαγή στη μέση περίπου. Για να πραγματοποιηθεί η κατάβαση χρειάζονται σίγουρα δύο άτομα με καλές γνώσεις τεχνικών του Canyoning. Τέλος η ποσότητα του νερού είναι μικρή τους καλοκαιρινούς μήνες.


Η αρχή της πεζοπορίας

Κάτω η παράλια του Βάτου και στο βάθος πλαγιές και φαράγγια του Σάος..
Κοιτώντας προς τα κάτω.Διακρίνεται το καραβάκι που περιμένει






Το τελευταίο ραπέλ
Της Γριάς τα Πανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου